Polisen fick in flera samtal om att skott avlossats i Brickebacken. Foto: Monika Bruhn.

Man anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps på måndagskvällen efter en skottlossning i Brickebacken, anhölls i natt, misstänkt för försök till mord. Polisen uppger att den kvinna som skottskadades har varit målsägande i en tidigare förundersökning som rubricerades som förberedelse till mord, som lades ned den 12 juli.

Det var runt kvart över nio på måndagskvällen som polisen fick in samtal om att flera skott avlossats i Brickebacken.

LÄS MER: Kvinna skjuten – man överlämnade sig själv

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

Utomhus hittade de en kvinna född 84, med skottskador, som fördes till Universitetssjukhuset i Örebro. Hennes skador ska inte vara livshotande.

Man har anhållits

En man i 45-årsåldern överlämnade senare på kvällen sig själv till polisen.

– Den gripne mannen anhölls klockan 01.01 i natt, misstänkt för försök till mord, säger polisens vakthavande befäl Jens auf der Heide, på tisdagsmorgonen.

Har haft en relation

Polisen betraktar händelsen som brott inom nära relation.

– Om de inte har en nu, ska de ha haft en relation tidigare, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt.

Fanns misstanke om hotbild

Enligt uppgifter till Aftonbladet har det funnits en hotbild mot kvinnan länge.

Polisen ska ha satt in skydd runt hennes bostad, men skyddsinsatsen ska ha lagts ner bara en kort tid innan skjutningen på måndagskvällen.

Polisen bekräftar på tisdagen att kvinnan var målsägande i en tidigare förundersökning som rubricerades som förberedelse till mord.

– Vi misstänkte att hon skulle skjutas, säger Stefan Dangardt.

Kunde inte styrka brott

I samband med det vidtogs ett antal utredningsåtgärder. Bland annat spaning av olika slag, uppger polisen. Men förundersökningen lades ned den 12 juli.

– I det här fallet ledde inte polisarbetet till att vi kunde styrka misstankarna till att det var något brott. Min information är att förundersökningen har hanterats korrekt, sen är det alltid tragiskt att det får sådana här konsekvenser. Det är dock inte ovanligt att vi får lägga ner förundersökningar för att vi inte kan styrka brott, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

Mer i ämnet