Foto: Johan Nilsson /TT

Man slogs medvetslös inför polispatrull

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen bevittnade en polispatrull när en man slog ned en annan man Våghustorget i Örebro. Personen som fick ta emot knytnävsslaget föll till marken och fördes medvetslös till sjukhus.

Den misstänkte mannen som misstänks ha utdelat knytnävsslaget är i 30-årsåldern och han greps omedelbart av polis på platsen klockan 02.38.

– Den som fick ta emot slaget mot ansiktet föll i samband med det handlöst till marken och var avsvimmad när han fördes till USÖ, säger Mats Öhman, pressinformatör hos polisen i Örebro.

Mannen som fördes till sjukhus är i 25-årsåldern och han valde senare under morgonen att själv lämna sjukhuset och polisen har därefter inte fått tag på honom.

– I och med att skadorna inte var värre än så, så kommer det sannolikt att rubriceras om till misshandel av normalgraden.

Den gripne mannen släpptes på fri fot under söndagen, men är fortfarande misstänkt.

– Utredningen fortsätter. Det är ju två poliser som har sett det här. Så det är ganska solklart vad det kommer att mynna ut i, säger Mats Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.