På lördag hålls en manifestation i Varberga centrum mot våldet. Det med anledning av den senaste tidens skjutningar i området. Foto: Ella Daneshmand /SVT

Efter skjutningarna – nu planeras manifestation mot våldet i Varberga

Uppdaterad
Publicerad

På lördag kommer det att hållas en manifestation mot våld i Varberga i Örebro. Det med anledning av de tre fall där unga män mist livet efter skjutningar i området den senaste tiden.

Det är fyra syrianska föreningar som står bakom manifestationen som är planerad till klockan 14 på lördag i Varberga centrum.

”Under de senaste åren har det grova våldet och skjutningarna blivit ett allt större problem i hela Sverige. I Örebro har flera stadsdelar upplevt skjutningar och nu senast i Varberga där tre ungdomar mist sina liv i en stegrande våldsspiral”, skriver de i ett gemensamt pressmeddelande.

Syftet med manifestationen uppges vara att ”ta initiativ till att samla och arbeta genom de krafter som vill påverka ungdomars vardag så att de tidigt hamnar rätt i stället för att de leds in fel av andra krafter.”

Syrianska Föreningen i Örebro Örebro

Syrianska IF Örebro Syrianska IF

Ungdom Syrianska Arameiska

Ungdomsföreningen i Örebro

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningarna i Varberga

Mer i ämnet