Foto: Scanpix

Marie och Kristin följs åt till OS

Publicerad

Nu för tiden bor de i olika städer och kan inte träffas så ofta. Så att dela rum under OS blir nästan som när de var små och åkte på semester.

Hinner ni få något ledigt i sommar?

Marie: Nej just nu blir det inte så mycket. Jag fick två dagar på Öland i sommarstugan innan uppladdningen inför OS. Vi ska en vända på bröllop också men sen blir det OS för hela slanten.

Sommarfolk

Kristin: Ett par dagar ledigt blir det väl. Då tar jag det nog ganska lugnt och umgås med vänner och familjen. Annars ligger allt fokus på OS så någon längre ledighet kan jag väl inte skryta med.

Hur mycket tid spenderar ni med varandra när ni är lediga?

Marie: Nu bor vi ju inte på samma ort, Kristin bor i Göteborg, men under OS kommer vi ju att ses och vi ska faktiskt dela rum. Så det blir ju skönt, nästan som att vara på semester när man var liten.

Kristin: Vi hinner ju inte ses lika ofta men vi passar på när vi får tillfälle. När vi bodde i samma stad umgicks vi så klart mer.

Vad har ni för tips på besöksmål om man aldrig har varit i Örebro?

Marie: Stadsparken är jättefin! Där finns det dessutom flera bra lunchställen.

Kristin: Det finns ju så många platser att besöka. Jag gillar vatten och kan man så tycker jag att man ska åka ut till sjön Väringen och ta sig ett dopp.

Morden i Midsomer eller OS?

Marie: Då tar jag OS!

Kristin: Det är väl ingen tvekan? OS så klart! Förutom fotbollen så är handbollen och friidrotten riktiga höjdpunkter för mig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet