Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Minst tre veckors kö att få pass i hela Örebro – och på flera platser i landet

Uppdaterad
Publicerad
Efter att polisen infört tidsbokning för att skaffa pass på flera orter i länet så har bokningarna fyllts på framåt. Tre veckor kan den som vill ha pass få vänta idag. Det ser lika mörkt ut på flera platser i landet.

Ska du på sista minutenresa i slutet av juni eller i början av juli och saknar pass kan det bli struligt.

På polisstationerna i Lindesberg och Karlskoga finns det lediga tider den 17 juli, i Örebro den 18 och inte före den 19 juli i Hallsberg.

Även på passexpeditioner i angränsande län är kön lång. I Kristinehamn är första lediga tid 18 juli, Ludvika 25 juli och Motala 25 juli.

Långa köer i hela landet

Ute i landet är köerna också långa. När man söker på första lediga tid på större orter i landet får man följande resultat:

Linköping 24 juli, Västerås 17 juli, Östersund 5 juli, Umeå 17 juli, Sundsvall 23 juli, Uppsala 23 juli, Stockholm 11 juli, Göteborg 16 juli och Malmö 7 augusti.

Detta kan ändras om det blir avbokningar. Polisens tips är att vara på hugget och kolla varje dag ifall det blir avbokningar.

Så fungerar det

Visa

Besökaren ska i första hand boka tid via polisen.se men den som inte har den möjligheten kan boka tid via växeln, 114 14. Det går också bra att ändra eller avboka sin tid på polisen.se. När man kommer till passexpeditionen ska man registrera sin ankomst.

Den som sökt pass får ett meddelande när det är dags att hämta passet och behöver inte boka tid. Besökare som har andra ärenden, till exempel anmälan och hittegods, behöver inte heller boka tid.

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer