Polisen har spärrat av på flera ställen i Vivalla. Foto: Johan Pisoni/SVT

Misstänkt för mord i Vivalla gripen utomlands

Uppdaterad
Publicerad

En av de två män som varit anhållna i sin frånvaro för mord i samband med dödsskjutningarna i Vivalla i Örebro i början av juli har gripits utomlands, uppger säger åklagaren Krister Petersson för SVT

En av de två män som varit anhållna i sin frånvaro för mord i samband med dödsskjutningarna i Vivalla i Örebro i början av juli har gripits utomlands. Något som Aftonbladet var först med att berätta.

– Jag kan bekräfta att en person av de två internationellt efterlysta har gripits utomlands, säger Krister Petersson, chefåklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet till SVT

Dubbelmordet i Vivalla 2018

En man sköts till döds i stadsdelen Vivalla i Örebro den 3 juli i år och en misshandlades senare så svårt att han avled av sina skador. Ytterligare en man fick uppsöka vård.

Det två döda männen ska ha tillhört rivaliserande gäng.

Sex misstänkta

Sammanlagt är sex personer misstänkta, fyra av dessa har redan frihetsberövats.

Två män, 22 och 30 år, häktades senare i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem har nu gripits, och det bekräftas av åklagaren Krister Petersson.

– Personen greps förra veckan i Balkanområdet och det var då det kom till vår kännedom, säger Krister Petersson.

Åklagaren vill inte kommentera var mannen greps, men säger att han nu ska försöka se till att mannen utlämnas till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet