Tre män blev omhäktade under fredagen.

Tre män omhäktade – misstänkta för mord i Vivalla

Publicerad

Under fredagen omhäktades de tre män som sedan tidigare suttit häktade misstänkta för morden i Vivalla i juni. En av männen har kopplingar till IS och ska enligt nya detaljer ha huggit en man i huvudet med kniv.

Under fredagen avslutades omhäktningsförhandlingarna mot de tre misstänkta männen.

NA var under fredagskvällen först med att gå ut med helt nya detaljer kring morden i Vivalla – uppgifter som framkom under dagens förhandlingar.

Den misstänkte mannen med IS-koppling ska enligt polisen huggit en av de två mördade männen i huvudet med en kniv. Mordet ska ha varit en hämnd efter att en annan person skjutits ihjäl strax innan.

Männen omhäktades

Två av männen, båda i 30-årsåldern, omhäktades under fredagen i ytterligare fyra veckor. Åklagaren har därmed fram till den 14 september på sig att väcka åtal eller be om åtalsförlängning.

En av männen i 30-årsåldern reste till Syrien hösten 2013, enligt uppgifter från myndigheter. Han ska då ha anslutit till en grupp som gick med i IS när de utropade sitt kalifat.

I den tredje personens fall , en man i 20-årsåldern, blev det efter dagens förhandlingar enbart två veckors åtalsförlängning.

Två misstänkta fortsatt på flykt

Utöver de tre männen som omhäktats är två män fortfarande på flykt. Under gårdagen blev männen efterlysta internationellt av Interpol.

Förutom de fem häktade personerna, varav två i sin utevaro, har en pojke i 16-årsåldern blivit omhändertagen enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningar i Örebro

Mer i ämnet