Det är ännu oklart varför lastbilen stannat på E20. Foto: Andreas Ericson / SVT

Efter dödsolyckan: Misstänkt lastbilschaufför försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

18.06 valde kammaråklagare Karl-Erik Antonsson att häva anhållandet av den utländska lastbilschaufför som misstänks för vållande till annans död efter dödsolyckan på E20 mellan Kumla och Hallsberg under onsdagen.

– Bevisningen är inte tillräcklig för att han ska vara fortsatt anhållen, säger Karl-Erik Antonsson till SVT Örebro. Han är också fri att lämna landet och återvända till sitt hemland.

Dödsolyckan på E20

Stod still i minst fem timmar

Det var under onsdagskvällen som en personbil körde in i en stillastående lastbil på E20 vid Åbytorp utanför Örebro. En 54-årig kvinna omkom direkt medan en 51-årig man och en 20-årig kvinna skadades.

Den utlandsregistrerade lastbilen hade då stått still i höger körfält i mer än fem timmar och chauffören anhölls under onsdagkvällen misstänkt för vållande till annans död.

Lastbil ska undersökas

Misstankarna om vållande till annans död kvarstår dock.

– Just nu pågår utredningen kring olyckan och vi ska också undersöka lastbilen ordentligt, säger kammaråklagaren. Sen får vi se hur vi går vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på E20

Mer i ämnet