Ett stort område spärrades av efter att två män skottskadats i Markbacken. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Två allvarligt skadade efter mordförsök i Markbacken

Uppdaterad
Publicerad

Två personer skottskadades i bostadsområdet Markbacken i västra Örebro på onsdagskvällen, uppger polisen. Båda ska ha fått allvarliga skador.

Poliserna kallades till platsen vid 17:44 efter uppgifter om att någon skulle finnas skadad på en adress.

– Vi kan bekräfta att två män har förts till sjukhus med skottskador, det rör sig om allvarliga skador i båda fallen. Det är fortfarande i ett tidigt skede för att gå in på detaljer, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på Polisen i Örebro.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Kända av polisen

Polisen uppger också att männen är kända av polisen sedan tidigare

– Vi går ut med de uppgifterna för att allmänheten ska förstå att gemene man inte löper risk att bli skjuten på öppen gata, säger Stefan Dangardt.

Polisen söker vittnen

Enligt SVT:s reporter som var på plats var polisen vid platsen med bland annat hundpatruller. Ett stort område är avspärrat.

Händelsen utreds som mordförsök i två fall. Polisen är på plats i Markbacken och hör vittnen. Under kvällen kommer polisen inleda dörrknackning i området. 

– Finns det människor som hört eller sett något är vi angelägna om att de kommer och pratar med oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet