Misstänkt nätpedofil häktad för fler övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen omhäktades den misstänkta 44-åriga nätpedofilen för grova brott och försök till grova brott mot sju flickor mellan 11 och 13 år.

När den 44-årige mannen från Göteborgsområdet häktades på torsdagen tog åklagaren upp ytterligare fem av de anmälningar som kommit in mot mannen.

Brottsrubriceringarna är försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och ett fall av sexuellt ofredande. Flickorna är mellan 11 och 13 år och bosatta i Västra Götaland och Småland.

Fallen gäller unga flickor som blivit kontaktade av mannen på internet men valt att avsluta nätkonversationerna när mannen blivit för närgången.

25 anmälningar hittills
Åklagaren skärper också rubricingen som gäller ett av brotten mot den 13-åriga flicka som tog sitt liv efter att hon haft kontakt med den 44-årige mannen på internet. Där gäller brottet nu grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Sammanlagt är nu mannen häktad för brott mot sju flickor.

Hittills har det kommit in 25 anmälningar mot mannens nätalias bealarsson97. De flesta har gjorts av flickor i åldrarna 11-13 år.

En anmälan har kommit in från den pojke vars bild mannen har använt för att närma sig flickorna.

Mannen nekar till samtliga anklagelser och säger att han inte har något med nätalias bealarsson97 att göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nätpedofilen

Mer i ämnet