Foto: Thomas Wedin/SVT

Misstänkt för överfall släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige man som misstänks för att ha attackerat och försökt att våldta en nioårig flicka i centrala Örebro har släppts ur häktet.
– Det var i fredags som hovrätten gjorde bedömningen att det inte längre finns någon risk för fortsatt brottslighet, säger åklagaren Louise Helleday till SVT.

Det var i slutet av juli som en nioårig flicka blev överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök i Oskarsparken i Örebro. En 27-årig man kunde gripas och har sedan dess suttit häktat på sannolika skäl misstänkt för försök till grov våldtäkt mot barn.

Men i fredags valde Göta hovrätt att släppa mannen då rätten inte anser att det finns någon fara för fortsatt brottslighet.

– För att hålla någon häktad måste det finnas särskilda häktningsskäl som exempelvis flyktfara, risk för att den misstänkte förstör utredningen eller risk för fortsatt brottslighet. Nu gör hovrätten bedömningen att det inte finns något sådant skäl, säger Louise Helleday.

Fortfarande misstänkt

Mannen är fortsatt misstänkt för brottet och utredningen är i ett slutskede.

– Att han är släppt ur häktet har inget med skuldfrågan att göra. Vi har kommit långt med utredningen och kommer att lämna in åtalet inom några veckor, säger Louise Helleday.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldtäktsförsök på nioåring

Mer i ämnet