Sara Richert och Niclas Persson tar över som kommunalråd för (MP) i Örebro Foto: Miljöpartiet

Nya ansikten tar över (MP)

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet i Örebro byter ut båda sina kommunalråd efter ett medlemsmöte.

Miljöpartiet i Örebro byter ut båda sina kommunalråd. På medlemsmötet igår kväll förslog styrelsen för partiet att Ia Malmqvist och Fredrik Persson skulle sitta kvar.

Men medlemmarna tyckte att man skulle följa resultatet på personkryssen, och valde därför Sara Richert och Niclas Persson till nya kommunalråd för Miljöpartiet i Örebro.

Val 2014 – Tvärsnytt

Miljöpartiet i Örebro gick starkt fram i kommunvalet där partiet ökade med två mandat till sex i fullmäktige. Partiet såg fram emot att med valframgången i ryggen få vara med och styra kommunen, nu väntar istället fyra år i opposition.

– Vi som parti har tagit sikte på att vara med och styra kommunen efter valet 2018 och vi tänker därför använda tiden i opposition för att förbereda oss och bygga oss starka, säger Niclas Persson. Det handlar mycket om att bredda partiet och politiken, att bland annat bli tydligare i frågor rörande skola, äldreomsorg och integration.

– Örebroarna har gett besked att de vill se mer grön politik i kommunen och att hållbarhetsfrågorna ska prioriteras, säger Sara Richert. Vi är beredda att samtala och samarbeta med majoriteten för att hitta gemensamma vägar för att i ett Örebro som växer ta tag i hållbarhetsfrågorna, fortsätter hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet