Brigitta Ekblad, programledare och redaktör på Tvärsnytt Foto: Scanpix

Birgitta gillar när det blåser

Uppdaterad
Publicerad

Vatten spelar en central roll i Birgitta Ekblads liv. Men om det är kust eller insjö spelar inte så stor roll – bara det går att bada.

Hur serdin bästa sommar ut?

Får jag bara vara i mitt hus vid Hjälmarensstrand och titta ut över denna underbara sjö så är jag så nöjd. Ibland riverjag loss i trädgården sen pustar jag ut i hängmattan.

Sommarfolk

Vad tardu med dig i hängmattan?

En bok om trädgårdsväxter eller ett reklambladfrån någon blomsteraffär där alla plantor ropar ”köp mig”. Jag är svag för attplantera och sätta växter. Just nu älskar jag min stora stäppsalvia som i mitttycke slår ut lavendel med hästlängder. Dessutom älskar jag att ha sten iträdgården. Det har jag med mig från min uppväxt på västkusten.

Hurstår sig Hjälmaren för den som är uppvuxen på västkusten?

Mycket bra! Jag älskar dessutom när det blåseroch skummar på sjön. När jag får stå på bryggan och det tar i så man får hållai hatten då är det nästan som när jag var liten vid havet.

Sen badar jag trots att det bara är 14 graderi vattnet. Hunden och sambon är inte lika entusiastiska. De brukar nöja sig medatt övervaka det hela.

Kärleken till havet och vatten visar det sigpå grillen också?

Javisst! Först slåss sambon och jag om vem somska grilla men det blir gärna lax och grönsaker. Förresten har vi helt skippattändvätska – elgaffel fungerar toppenbra!

Mordeni Midsomer eller OS?

Jag ser gärna Morden i Midsomer men vill intemissa OS. Fast inget av det brukar jag egentligen se på tv. Då är det såfiffigt med SVT Play i datorn – då kan man till och med se det man inte visstehade gått på tv!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet