Polisen spärrade av ett område stort som en fotbollsplan vid brottsplatsen den 30 juli. Foto: Andreas Ericson/SVT

Nu börjar rättegången efter mordet på Väster

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen inleddes rättegången mot mannen i 30-årsåldern som åtalats för mordet på en man i 50-årsåldern i juli vid Karl Johans park på Väster i Örebro.

Enligt åtalet den misstänkte ha knivhuggit den mördade mannen upprepade gånger i ansiktet och bröstet. Åklagaren har kallat flera personer som ska vittna om gärningsmannens aggressiva och hänsynslösa beteende.

Det var natten till den 30 juli som ett vittne ringde till SOS alarm efter att han sett delar av händelseförloppet där 50-åringen dödades med knivhugg mot halsen och bröstkorgen.

Man mördad på väster i Örebro

Stulen jacka ledde till gripande

Polisen fann en jacka i Karl Johan-parken i anslutning till mordet och lyckades ta reda på vem den tillhörde och vilken lägenhet den personen bodde i. Den misstänkte hade utan lägenhetsinnehavarens vetskap trängt sig in i lägenheten och bosatt sig där under sommaren, då han på något vis fått reda på att lägenheten skulle stå tom.

Förutom jackan ska även kniven som användes som mordvapen ha tagits från den lägenheten. Polisen har också hittat kläder och skor i en soptunna med dna som matchar både den åtalade och offret.

Valde att inte ha en advokat

Den åtalade mannen valde att inte ha någon försvarsadvokat som företrädare, utan ville istället företräda sig själv under rättegångsförhandlingarna. Han nekar till alla anklagelser.

Åklagaren yrkar på att mannen ska dömas för mord och grov stöld samt att han ska utvisas till sitt hemland. Rättegången ska vara avslutad den 22 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad på väster i Örebro

Mer i ämnet