Foto: SVT

Nu lovar hemvården bättring

Uppdaterad
Publicerad

Efter sjuksköterskornas larm – nu lovar ledningen för Rex Hemvård i Örebro förbättringar inom organisationen.

Nu utlovas förbättringar inom Rex Hemvård i Örebro. Igår berättade vi om sjuksköterskornas kritik mot bristande patientsäkerhet. Idag mötte de ledningen – och nu utlovas organisationsförändringar

– Det är hög sjukfrånvaro, stor personalbrist, nu ska det sättas till mer resurser, säger sjuksköterskan Petra Olausson.

Rex Hemvård

Fler träffar, bättre dialog i teamet, en personalpool för korttidsfrånvaro och en förstärkning på chefssidan är frågor man diskuterat.

– Vi hoppas ju att dom sätter till mer resurser, så att planeringen blir bättre, så att morgonbesöken sker när dom ska mellan kl 8 och 10 och att man har en lunch mellan tolv och halv två. och att eftermiddags- och kvällsbesöken blir i rätt tid. Då faller allt på plats, säger Ewa Harrysson sjuksköterska på Rex Hemvård.

Den högst ansvarige politikern för vårdfrågor, Rasmus Persson (C), säger att han fortsätter följa ärendet noga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rex Hemvård

Mer i ämnet