Regionråd Nina Höijer (S) fick ta emot en lista namnunderskrifter mot nedläggning av busslinjer i norra länet. Foto: SVT / privat

Invånarna tar strid för bussturer – stor namninsamling i Ljusnarsberg

Uppdaterad
Publicerad

Förslagen att lägga ned busslinjen mellan Kopparberg och Lindesberg har fått invånarna i Ljusnarsberg kommun att reagera starkt.

– På bara två och en halv dagar fick vi in 265 namnunderskrifter, säger initiativtagaren Marine Diedrichsen.

Resenärer i norra länet drabbas hårt när samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län ska spara 60 miljoner kronor de kommande åren. Det förslag som fått invånarna i Ljusnarsbergs kommun att rasa är att busslinjen mellan Kopparberg och Lindesberg föreslås läggas ner. Bussresenärerna hänvisas istället till att ta tåget.

Resenär startade namninsamling

Marine Diedrichsen, som pendlar den aktuella sträckan dagligen med buss, har genom en namninsamling satt ytterligare tryck på ansvariga politiker.

Neddragning av busslinjer i Örebro län

– Det känns jättebra att få fått in så många namn. Jag tror inte de ansvariga har någon susning om vad de håller på att ställa till med. Jag åker buss jättemycket och bussarna går alltid i tid vilket inte tågen gör, menar Marine.

Överlämnade till regionen

Namnunderskrifterna har lämnats in till Nina Höijer (S) som är regionråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Bland besparingsförslagen finns också att minska antalet resor mellan Lindesberg och Örebro.

Kollektivtrafiken är ett ämne som berör och i en chatt som SVT Nyheter Örebro  hade för två veckor sedan var det många läsare som kom med åsikter om hur man vill att busstrafiken ska se ut i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Neddragning av busslinjer i Örebro län

Mer i ämnet