Polisen har genomfört en teknisk undersökning i det här huset i Örebro. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Ny misstänkt häktad för mordet på Väster

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen häktades en man i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Väster i Örebro. Den man som tidigare suttit häktad är släppt.

Mannen anhölls i sin frånvaro redan den 3 augusti och kunde gripas sent i måndags. Enligt åklagare Karin Lindell är mistankarna mot mannen starkare än mot den man som tidigare suttit häktad.

– Men den mannen är inte avskriven från ärendet. Det kvarstår misstankar men jag vill inte gå in på misstankegraden, säger Karin Lindell.

Man mördad på väster i Örebro

Tidigare misstänkt släppt

Den tidigare misstänkte mannen, som var skäligen misstänkt, släpptes under förmiddagen på torsdagen. Om det finns någon koppling mellan de misstänkta vill Lindell inte kommentera.

– Jag vill inte uttala mig om det. Inte heller om det finns någon koppling till offret.

Ser positivt på läget

Det var under natten till måndagen den 30 juli som en man i 50-årsåldern hittades död på Väster i Örebro, efter att polisen larmats dit angående ett bråk. Den tidigare häktade mannen, som är i 35-årsåldern, anhölls den 2 augusti.

Hur ser du på utredningsläget nu?

– Det ser gott ut, säger Karin Lindell.

Nekar till brott

Den nu häktade mannen nekar till brott.

Åklagaren har till den 23 augusti på sig att väcka åtal mot mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad på väster i Örebro

Mer i ämnet