Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Nya lägenheter i Laxå – kommunen säljer mark

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte ofta det satsas på nya bostäder i Laxå kommun. Men just det finns det nu planer på. Kommunen ska sälja mark på området Saltängen, där nio hyresrätter ska stå klara om två år.

Trots att kommunstyrelsen ännu inte fattat det formella beslutet om att sälja marken, verkar intresset för det planerade byggprojektet vara stort. Ett 20-tal personer kom till den press- och informationsträff som kommunen aviserat om i veckan. En av dem var Vera Persson.

– Jag har bott 57 år i en villa tvärs över vägen och jag har sett uppgång och fall, säger hon.

Tidigare bostäder fick rivas

Området Saltängen har tidigare varit en plats för bostäder. Det sista huset revs för femton år sedan. Och det är den här platsen som en byggfirma visat intresse för, något som välkomnas av kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD).

– Vi har tidigare under många år fått riva de gamla lägenhetshusen som fanns här. Men nu är det en efterfrågan vilket är positivt för framtiden. För det finns många som vill bo annorlunda och marknära framförallt.

Tror på en efterfrågan

Nio hyresrätter i tre hus planeras i ett första skede. Sedan planerar byggfirman som ska köpa marken, att bygga ytterligare fyra lägenheter.

– Vi tror det går bra att hyra ut i Laxå och få ekonomi i det. Jag tror det finns ett stort sug efter den här typen av lägenheter, säger byggherren Claes Hammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.