Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therese Magnusson, partiföreträdare för Socialdemokraterna i Laxå, vill lösa lokalfrågan omgående. Foto: SVT

Ny mötesplats för unga – viktig fråga för S i Laxå

Uppdaterad
Publicerad

För Socialdemokraterna i Laxå är frågan om nya lokaler för allaktivitetshuset viktig. I våras flyttades verksamheten för att ge plats för elever med särskilda behov.

– Den stängdes pang bom bara och ungdomarna hade ingenstans att ta vägen egentligen, säger Therese Magnusson, partiföreträdare för Socialdemokraterna i Laxå.

Det pågår en utredning som ska vara klar i år, gällande placering av allaktivtetshusets verksamhet. Tidigare låg den i en lokal vid Centralskolan, men när behovet av lokaler växte för den anpassade grundskolan, flyttade man verksamheten.

– De som jobbar där fick en barack först och nu är de lite längre bort i ett litet litet kontor med ett utrymme till. Och alla elever som vill komma dit ryms inte, säger Therese Magnusson, partiföreträdare för Socialdemokraterna i Laxå.

Val 2022

”Vi kan tyvärr inte trolla”

S vill se nya lokaler där ungdomar kan mötas. Men huruvida man ska bygga nytt eller var kvar i nuvarande lokaler är en fråga man kan ta ställning till först när pågående utredning är klar, menar Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande. Kristdemokraterna är det parti som tillsammans med Centerpartiet och Miljöpartiet styr i Laxå kommun den här mandatperioden.

– Vi kan tyvärr inte trolla och säga att vi bygger någonting, vi måste också ha pengarna för det, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsen ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet