Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klart med nya parkeringsautomater i Örebro

Publicerad

Nu ska cirka 200 nya parkeringsautomater sättas upp i Örebro. I sommar kommer de nya automaterna att sättas upp, med start i de mest centrala delarna av staden.

Vid årsskiftet räknar man med att alla automater är uppe, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

I dag finns flera olika appar för betalning av parkering inom kommunen. Men med de nya automaterna ska det finnas en gemensam app för betalning. Det går också att betala med swish, betalkort, sms eller mynt.

”Det är oerhört skönt att den långdragna frågan om p-automater i Örebro nu får sin lösning och en riktigt bra lösning. Det ska vara enkelt att göra rätt för sig, och med alla de betalningsmöjligheter som nu kommer erbjudas så blir det verkligen enklare att betala sin p-plats”, säger Anders Olsson (C), ordförande Tekniska nämnden i Örebro kommun.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om att ett 70-tal parkeringsautomater varit ur funktion under de senaste åren. Örebro kommun fick dessutom betala en straffavgift på 145 000 kronor, efter att ha genomfört en otillåten direktupphandling gällande parkeringsautomater.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Parkeringsproblem Örebro

Mer i ämnet