Helena Sköld Lövgren, upphandlingschef på Örebro kommun. Foto: SVT

Örebros p-automater kvar i rättsprocessen

Publicerad

Frågan om parkeringsautomaterna i Örebro är ännu inte avgjord. I september förra året fick kommunen bakläxa av förvaltningsrätten i Karlstad, som beslutade att upphandlingen måste göras om. Men kommunen överklagade och nu skickar kammarrätten tillbaka frågan till förvaltningsrätten.

Kammarrätten i Göteborg upphäver förvaltningsrättens dom, men säger samtidigt att förvaltningsrätten inte svarat på samtliga frågor i ärendet. Därför återremitteras ärendet för fortsatt prövning.

– Det är bra att kammarrätten kom med det här domslutet. Det visar att vi hade gjort rätt bedömning från vår sida, sedan är det olyckligt att förvaltningsrätten inte dömt i alla frågor så att vi hamnar där igen, säger Helena Sköld Lövgren, upphandlingschef  i Örebro kommun.

Lång väntan blir längre

Den rättsliga processen om betalningslösningarna på Örebros gator har pågått i ett år. Men det var för tre år sedan som p-automaterna började gå sönder och kommunen täckte dem med blå plast och tejp. Den nya upphandlingen skulle lösa problemet, men istället har det som bekant dragit ut på tiden.

Kammarrättens dom innebär alltså att kommunen måste vänta ytterligare innan de får besked om upphandlingen gått rätt till i lagens mening eller inte.

– Vi hoppas att vi får ett utslag inom kort, men det beror ju på hur mycket förvaltningsrätten har på sitt bord, säger Helena Sköld Lövgren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ullis Sandberg (S) om lägesbilden för p-automaterna i Örebro. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Parkeringsproblem Örebro

Mer i ämnet