På de trasiga maskinerna uppmanas de som parkerar att ladda ner en app. Företagens namn finns ofta på en skylt bredvid den täckta p-automaten. Foto: Philip Naskret/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nya parkeringsautomater i Örebro dröjer – ännu längre

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer dröja ytterligare tid innan de nya parkeringsautomaterna är på plats i Örebro.
En upphandling gjordes, men överklagades till domstol. Där har beslut nu meddelats om att det hela måste göras om.

Bytet av Örebro kommuns trasiga parkeringsautomater fortsätter att dra ut på tiden. Först gjorde den långa kön på kommunens upphandlingsenhet att ärendet tog tid. Sedan gjordes en upphandling, men den överklagades till förvaltningsrätten.

Upphandlingen måste göras om

SVT Nyheter Örebro rapporterade i förra veckan att ärendet legat hos domstolen i sju månader i väntan på en dom.

Domen har nu kommit och där får Örebro kommun bakläxa. Förvaltningsrätten konstaterar att upphandlingen var felaktig och ska göras om.

Hänvisar till appar

Örebro kommun har inte bestämt om man kommer överklaga domen än, men i vilket fall så kommer väntan på nya parkeringsautomater att fortsätta.

Under tiden hänvisar kommunen till att betala parkeringen i appar i mobiltelefon eller hitta en fungerande automat med samma taxa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Parkeringsproblem Örebro

Mer i ämnet