På USÖ:s akutmottagning har man märkt att trampolinparken har öppnat. Foto: SVT

Besökte nytt lekland – bröt nacken

Uppdaterad
Publicerad

En man har brutit nacken och en annan har fått sy flera stygn i huvudet efter olyckor inne på det nya leklandet Jump i Örebro.

– Vi märker direkt när det kommer nya attraktioner, säger Marcus Lundell som är avdelningschef på akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Tre veckor efter invigningen av det nya hopplandet Jump i Örebro har flera kunder skadats och tvingats uppsöka sjukhus. Några med lindrigare skador men en man landade så illa när han gjorde volter att han bröt nacken.

SVT Play: Se inslaget här

Skadad på lekland

– Det var en som bröt nacken men han har fått tillbaka rörligheten. Sen har han mycket rehabilitering kvar innan han blir frisk, säger Billy Skogh som är platschef på Jump trampoline park.

Det var en fraktur på nackkota C5 men han klarade sig under omständigheterna bra.

Fick sys i huvudet

En annan pojke landade på en kant och fick ett sår i huvudet. Ambulans tillkallades och han fördes senare till USÖ och fick sy flera stygn i huvudet.

Har du skadat dig på ett lekland? Kontakta oss och berätta din historia.

Incidenterna har skett trots att leklandet har ett säkerhetsarbete.

– Vårt arbete är att minimera och helst eliminera alla skador, säger Billy Skogh, men alla som har hållit på med sport vet ju att det förekommer skador.

På Jump har personalen en genomgång med alla besökare om hur man ska hoppa och vilka regler som gäller.

– Det viktigaste är ju att man inte ska hoppa över sin förmåga, menar Billy Skogh. I majoriteten av fallen är det ju just det som har hänt.

Allt från stukningar till inläggningar

Men för många är attraktionerna inte sport utan avkoppling och kul och då är det desto svårare att veta var gränsen går. Det ser personalen på USÖ.

– Det handlar om allt från stukningar, ytliga sårskador men ibland är det så allvarligt att man måste läggas in, avslutar Marcus Lundell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadad på lekland

Mer i ämnet