Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder. Foto: Fanny Hult/SVT

Öbo avvaktar med utbetalning till Trainstation

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala bostadsföretaget Öbo väntar med att betala ut pengar till verksamheterna Partnerskap och den digitala mötesplatsen Trainstation, det skriver NA.

Öbo har sponsrat verksamheterna med 2,2 miljoner kronor årligen sedan 2018. Pengarna för 2022 kommer dock inte betalas ut förrän kommundirektör Peter Larsson gett grönt ljus, uppger Öbos vd Ulf Rohlén till Nerikes Allehanda.

SVT Nyheter Örebro har tidigare avslöjat att konsulten bakom Trainstation gjort flera felaktiga inköp som Örebro kommun betalat för och att verksamhetschefen som haft det ekonomiska ansvaret, inte följt avtalet som kommunen haft med konsulten.

SVT granskar Trainstation

Konsulten anlitas inte längre av kommunen och verksamhetschefen har köpts ut.

Kommundirektören Peter Larsson har tidigare uppgett att hela verksamheten kommer utredas av säkerhetschef Mats Brantsberg.

– Vi gör ingen egen utredning utan jag har kontakt med Peter Larsson och när han är bekväm och har fått alla svar då är jag också det, säger Ulf Rohlén till SVT.

I klippet kan du höra mer från Öbos vd Ulf Rohlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Trainstation

Mer i ämnet