Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Peltonen, kultur- och fritidsdirektör i Haninge kommun, menar att SVT:s granskning varit en starkt bidragande orsak till att man nu överväger att fortsätta verksamheten utan samarbetet med Trainstation. Foto: SVT

Efter SVT:s granskning av Trainstation: Haninge kommun trycker på pausknapp

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Örebro avslöjade i dagarna bland annat att den digitala mötesplatsen Trainstations grundare gjort stora inköp med skattebetalarnas pengar.

Trainstation finns även i Haninge och nu har man i kommunen haft ett extrainsatt möte efter avslöjandet.

Se intervjun med Haninge kommuns kultur-och fritidschef Linda Peltonen om avtalet man har med Trainstation.

Det här är Trainstation

Trainstation öppnade i Vivalla 2018, som en fysisk mötesplats där den traditionella fritidsgården kombinerades med digitalt skapande, för att ge ungdomar möjlighet att utforska och testa olika digitala plattformar.

Trainstation är öppet för alla åldrar och lärare i bland annat Örebro har arbetat i Trainstations labb i Vivalla, för att ta fram nya arbetsmetoder i skolan.

Bakom Trainstation står bland andra Örebro kommun, det kommunala fastighetsbolaget Västerporten och Örebrobostäder. Konceptet har sålts även till Karlskoga och Haninge kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet