Foto: LantmäterietVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ombyggnad av olycksdrabbad korsning blev för dyr – skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det olycksdrabbade Ekebykorset i Karlskoga ska göras om till en rondell och en gång och cykeltunnel ska byggas under E18. 2016 skedde en dödsolycka i korsningen. Nu blir projektet försenat på grund av budgeten visar att det blir dyrare än väntat.

Det hela handlar om hanteringen av grundvattnet och ledningar som ligger i anslutning till korsningen.

– Mellan två kontroller av budgeten så såg vi att kostnader för hanteringen av grundvattnet och ledningar skulle bli högre än vi trott, säger Nicklas Broberg, projektledare på Trafikverket.

”Genomgått de rutiner vi ska”

Men han vill inte kalla det en miss.

– Vi har genomgått de rutiner som vi ska i projektet. Det optimala är ju att genomföra ett projekt utan problem, men vi måste också ta hänsyn till rådande förhållanden och genomföra en godkänd hantering av grundvattnet och ledningarna.

Klart 2021

Han försäkrar att projektet är prioriterat.

-Vi hoppas att trafikanter och närboende har förståelse för de rutiner som styr vår verksamhet och att de är särskilt uppmärksamma när de passerar Ekebykorset tills det byggts om, säger han.

Upphandlingen pågår och bygget förväntas vara klart i slutet av 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olycksdrabbade Ekebykorset

Mer i ämnet