Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Några av Open Art-konstverken som ställts ut under årens lopp. Foto: SVT

Örebroare får välja ett antal konstnärer till Open art

Uppdaterad
Publicerad

Nu har örebroarna själva chansen att vara med och påverka vilka konstnärer som ställer ut under Open art 2021. Den som vill kan ansöka om att gå med i ”Folkets jury”.

Sofia Gustafsson är projektledare för urvalsarbetet.

– Till Folkets jury vill vi hitta en grupp som representerar Örebro, både när det kommer till ålder och geografisk spridning. Men också vilka erfarenheter, perspektiv och färdigheter de tar med sig in i arbetet och där är allas röst lika viktig, säger hon i ett pressmeddelande.

Kriterier för att ansöka

För att kunna vara med i juryn måste du bo, studera eller arbeta i Örebro och vara över 16 år. Det är ett krav att jurymedlemmarna har gått på tidigare Open art-utställningar och är intresserade av samtidskonst.

Jurymedlemmarna måste också kunna förstå både svenska och engelska, eftersom konstnärer från hela världen söker till konstutställningen.

Möts i april

På kvällen den 23 april träffas Folkets jury för att med stöd av Open arts personal välja ut ett antal konstnärer till utställningen. Ansökningar till Folkets jury tas emot i ett ansökningsformulär på Open arts hemsida fram till den 16 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Open art i Örebro

Mer i ämnet