Årets uppsättning av Turandot på Skäret blir även den framflyttad på grund av pandemin. Foto: Opera på Skäret

Opera på Skäret ställer in sommarens föreställning

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle bli den första operan efter pandemin men på onsdagen tvingades Opera på Skäret att flytta fram den planerade uppsättningen av Turandot ännu en gång.

”Vi har i det längsta hoppats på besked om att få börja repetera, men nu rinner tiden ut. Det finns inte längre några möjligheter att sätta upp en opera i sommar.” Det konstaterar Sten Niclasson, chef för Opera på Skäret i ett pressmeddelande.

Andra gången uppsättningen flyttas

Förberedelserna inför årets operasommar har pågått i väntan på en rad olika besked ifrån myndigheterna men varken kör eller orkester kan påbörja repetitioner på grund av restriktioner kring arbetsmiljön.

Coronaviruset i Örebro län

Turandot skulle ha spelats på Opera på Skäret redan 2020t. När allt blåstes av till följd av pandemin flyttades uppsättningen fram till 2021, med spelperiod mellan den 31 juli och den 29 augusti.

Verksamhetsplanen stuvas om

När föreställningen kommer att sättas upp är just nu oklart eftersom framflyttningarna fått följdverkningar i verksamhetsplanen. Vilken opera som kommer att spelas nästa sommar offentliggörs lite längre fram.

”Helt klart är att Turandot kommer att spelas någon av de kommande säsongerna, när vi får alla bitar på plats med sångare och produktionsteam igen” skriver Alexander Niclasson, konstnärlig ledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet