– Det finns stora värden i att fortsätta träffa sina kollegor och kamrater. I klippet hör du enhetschefen Per-Martin J Källgren om varför Örebro kommun valde att hålla igång den dagliga verksamheten. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Örebro kommun höll igång daglig verksamhet trots pandemin

Uppdaterad
Publicerad

När många kommuner stängde ner den dagliga verksamheten under pandemin höll Örebro kommun öppet. Men för att minska smittspridningen har omställningar krävts.

– Det har varit jobbigt och svårt men också lärorikt, säger Per-Martin J Källgren, enhetschef på kommunen.

– Traditionellt sett jobbar de olika verksamheterna mycket med varandra, besöker varandra och har gemensamma aktiviteter, så har det inte varit under pandemin, säger Per-Martin J Källgren och fortsätter:

– Vi har jobbat mycket med att hålla avstånd, skyddsutrustning, hygienrutiner och även erbjudit alternativ verksamhet på distans.

Coronaviruset i Örebro län

Ökad psykisk ohälsa

Han är inte förvånad över Socialstyrelsens rapport som visar att den psykiska ohälsan har ökat kraftigt under pandemin bland dem vars dagliga verksamhet har stängt ner.

– Det är en normal händelseutveckling när personer, oavsett om man har ett LSS-beslut eller inte, får en ökad isolering, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet