Örebro kommun menar att företaget gjort sig skyldigt till avtalsbrott. Foto: SVT / TT

Örebro kommun backar inte – avtalshävning kvarstår

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun tänker inte ändra sig i sitt beslut om att häva avtalet med hemtjänstföretaget Örebro omsorg. Det framgår i ett meddelande från kommunen.

Det var vid ett möte i fredags som Örebro omsorg framförde krav på att Örebro kommun fullföljer avtalet och dessutom betalar skadestånd till bolaget.

Örebro kommuns svar som kom till företaget på tisdagen är att man står fast vid att företaget begått avtalsbrott och att hävningen av avtalet kvarstår. Avtalet upphör därmed att gälla den sista januari.

Hemtjänsttvisten i Örebro

Kommunen kan inte svara på om det gäller en eller flera anhöriganställningar som ligger till grund för beslutet, utan hänvisar till förundersökningssekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Hemtjänstkunder inom kommunen ska nu ha valt ny hemtjänstleverantör före den 19 januari. Gör man inte ett aktivt val kommer kommunen göra det åt den. Kommunen meddelar dock att det kommer gå att byta leverantör senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hemtjänsttvisten i Örebro

Mer i ämnet