Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen kallade de styrande partierna i Örebro kommun till pressträff för att presentera sitt budgetförslag. Foto: Sophie Olsson Rahlén /SVT

Örebrostyret om budgeten: ”Ekonomiskt mycket svåra tider som väntar”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaternas budget innehåller satsningar på bland annat skola och ökad trygget. Samtidigt konstaterar partierna att kommunen står inför tuffa tider – och att besparingar väntar.

John Johansson (S), Jimmy Nordengren (C), Anders Åhrlin (M) höll på onsdagen en gemensam pressträff där budgetförslaget presenterades. Att det är ett tufft ekonomiskt läge som kommunen står inför lyftes av samtliga.

– Vi går mot en lågkonjunktur och det är en ekonomiskt mycket svår tid, säger John Johansson (S).

Valet 2022 Örebro län

En av åtgärderna som presenterades handlar om en procent i generell effektivisering i nämnnderna. Men också ett riktat uppdrag till kommundirektören att se över upphandlingar- och konsultkostnader.

– Vi har inte det reformutrymmet vi hade önskat, beroende på det ekonomiska läget Örebro och Sverige befinner sig i, säger kommunalrådet Anders Åhrlin (M) och fortsätter:

– Men det betyder inte att vi ger upp, vi kommer att leta efter resurser och åtgärder som kanske till och med betalar sig.

Starta klippet och hör om några av satsningarna i budgeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet