Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cristian Rehn Janowicz (V) och Karolina Wallström (L). Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT /Leonora Toplica SVT

Stark kritik mot budgeten: ”Katastrofbudget som inte går ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet sågar nämndernas effektiviseringskrav på en procent och Liberalerna kallar Örebrostyrets budget för en katastrof.

– Mål och resursfördelning är helt i obalans, skriver Karolina Wallström (L) i ett pressmeddelande.

Idag presenterade majoriteten i Örebro budgeten för nästa år. Oppositionsrådet Karolina Wallström (L) berömmer bland annat förslagen om att bättre möta upp psykisk ohälsa och att alla barn ska nå kunskapsmålen i skolan men saknar satsningar på lärare, mindre barngrupper och färre elever i klasserna.

– Det är satsningar på 12 miljoner kronor till skolan men besparingar på 40 miljoner kronor, lite svårt att höja kunskapsmålen då, skriver hon.

Valet 2022 Örebro län

”Går inte att hyvla mer”

Cristian Rehn Janowicz, som sitter i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet, är kritisk mot det i budgeten lagda effektiviseringskravet på en procent i alla nämnder. Han menar att det handlar om besparingar inte effektiviseringar.

– En procent kan låta lite lite men på det stora hela är det mycket pengar och kommunen befinner sig ju också i en lågkonjunktur, det går inte att hyvla mer, säger han.

I klippet hör du mer från Cristian Rehn Janowicz (V).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet