Örebroandans ordförande efter upploppet i Sveaparken: ”Det har varit tuffa dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en ledare för det kommunalt finansierade projektet Örebroandan deltagit i upploppet i Sveaparken i påskhelgen har Chafic Dana, ordförande för Örebroandan, haft långa, tuffa dagar:

– Det har varit många samtal om det som hänt och om vad vi som organisation står för, säger han.

Chafic Dana säger att han fortfarande är trött och ledsen efter det som hände i Sveaparken i helgen, och att han har fått ägna mycket tid åt att förklara hur han och organisationen ser på vad som hände.

– Det har varit jobbigt, men känns samtidigt skönt att kunna stå rakryggad i det här eftersom jag vet hur vi jobbar, säger han.

Våldsamt upplopp i Örebro

Ska möta politikerna

Flera möten är också inplanerade, med anledning av Moderaternas utspel om att de kommunala bidragen till Örebroandan borde strypas tills organisationen gett en bra förklaring till det som hände.

– Jag har redan varit i kontakt med fritidsnämndens ordförande Jonas Hård, och ska också vara med på ett möte där flera politiska partier kommer att vara med.

Vid ett nämndmöte på torsdagskvällen beslutade politikerna i fritidsnämnden att rösta ner Moderaternas yrkade om att pausa samarbetet med Örebroandan. Moderaterna och SD ville pausa samarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet