Hasse Olsson, skorstensfejarmästare och chef för Örebrosotarn, vars kontor ligger i industriområdet Holmen i Örebro. Foto: SVT

Örebrosotar'n gick back 150 000 kronor efter sprängdådet

Uppdaterad
Publicerad
Två månader efter sprängdådet på Holmen är Örebrosotar'n ett av de drabbade företag som nu summerat förlusterna. – Vi räknar med att ha gått back 150 000 kronor, bland annat på missade kundbesök, säger Hasse Olsson.

28 fönster behövde lagas på företaget, efter sprängdådet.

– Det var väl 15-16 fönster som gick sönder ordentligt om man säger så. Det är tråkigt, säger Hasse Olsson.

Örebrosotar'n räknar med att ha gått back 150 000 kronor efter sprängningen. Dels är det självrisken på försäkringen, dels missade intäkter eftersom flera hundra kundbesök fick ställas in den 26 juni, när företaget inte kunde komma åt sin utrustning på grund av polisavspärrningar.

Karens för förlorad arbetsförtjänst

Dessutom gäller 24 timmars för att få ersättning från försäkringsbolaget för förlorad arbetstförtjänst, konstaterar Hasse Olsson:

– Det känns ju förskräckligt. Vi  är helt oskyldiga och har ingenting med det här att göra. Vi är bara drabbade, precis som många av de andra företagen här.

Hans medarbetare har oregelbundna arbetstider, och även andra företag i närheten har ibland personal på plats nattetid. Dessutom kör lastbilar in på området vissa nätter.

Tacksam för att ingen skadades

– Kvällen innan bomben sprängdes så var det personer här och jobbade. Tack och lov hade de hunnit hem, säger Hasse Olsson.

Efter explosionen hittade han splitter i form av bildelar och plåtdelar både på kontorets innergård och på taket.

– Det måste ha varit en riktig överladdning, jämfört med vad som hade behövts för att spränga det där huset, säger Hasse Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Örebro

Mer i ämnet