Paludans valmöte på Aspholmen i Örebro gick väldigt lugnt till – och blev rekorddyrt. Foto: Sami Al-Ansi/SVT

Paludan vill hålla nytt valmöte i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen ansökte partiledaren för det högerextrema partiet Stram kurs, Rasmus Paludan, om att åter få hålla ett valmöte i Örebro.

I ansökan anges att partiet Stram kurs vill ha en allmän sammankomst på Prologgatan i Vivalla tisdagen den 31 maj mellan klockan 18 och 21.30.

Det är samma plats de velat vara på även i de tidigare ansökningarna. Det första mötet ägde rum den 15 april då Polisen gav tillstånd, men flyttade mötet till Sveaparken i Örebro där kravaller uppstod inför mötet under långfredagen.

När nästa ansökan kom in i början av maj fick han tillstånd att hålla mötet på Aspholmen i Örebro den 13 maj. I samband med det sattes en stor polisinsats in, den dyraste insatsen i regionen hittills.

Paludan uppger att man kommer vara två till fem personer. Hans ansökan kommer att behandlas av polisen under onsdagseftermiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet