Johan Pehrson (FP) Foto: svt

Pehrsons ersättare utsedd

Uppdaterad
Publicerad

Johan Pehrson från Örebro valde att kliva av sin post som gruppledare för folkpariet i riksdagen. Nu har hans efterträddare utsetts.

Folkpartiet gick från 24 till 19 mandat i riksdagen. Det blir nu Erik Ullenhags uppgift att leda de 19 riksdagsledamöterna.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag har tackat ja till att bli gruppledare, säger Ullenhag, som idag är integrationsminister, i ett pressmedelande.

Omval i Örebro 2011

Johan Pehrson blev på nytt invald som riksdagsledamot för partiet, men avböjde ett omval till gruppledare. Båda Ullenhag och Pehrson får nu istället för att sitta i regeringsställning förbereda sig på att bedriva opposition.

– För riksdagsgruppen handlar det nu om att bedriva en kraftig opposition och lägga grunden för att återkomma i regeringsställning, säger Ullenhag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omval i Örebro 2011

Mer i ämnet