Omständigheter tyder på att ett brott kan vara begånget, uppger polisen. Foto: Peter Comstedt/SVT

Man hittad död på offentlig toalett i Örebro – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på lördagen larmades polisen om att en person hittats död på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro. En förundersökning gällande mord har inletts.

Det var en privatperson som upptäckte mannen och larmade polisen. Omständigheter tyder på att ett brott kan vara begånget, uppger polisen, men vill inte gå in på detaljer.

– Det är ingenting vi vill uttala oss om i nuläget, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Mordet på Järntorget i Örebro

Mannen är inte identifierad

Mannen, som ännu inte är identifierad, fördes med ambulans till USÖ där han konstaterades avliden. Vid vilken tidpunkt mannen dog är i nuläget oklart

– Vi tror att det har hänt i närhet till tidpunkten som som han hittades, alltså vid 17-tiden, säger Jan-Åke Sjöström.

Ännu ingen misstänkt

Platsen är avspärrad av tekniker. Polisen ska nu knacka dörr, hålla förhör och leta efter eventuella bilder från övervakningskameror på platsen.

– Det är Järntorget en lördagkväll, det är ju en publik plats så det har varit mycket folk i rörelse, säger Jan-Åke Sjöström.

Ännu finns ingen misstänkt eller frihetsberövad och polisen vädjar till personer som kan ha sett något kring Järntorget vid 17-tiden att höra av sig på polisens telefonnummer 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Järntorget i Örebro

Mer i ämnet