Foto: SVT

Planen efter miljontappet: Flytta biljettapparaterna på 60 bussar

Uppdaterad
Publicerad

För att göra det lättare för resenärer att resa med giltig biljett planerar Länstrafiken att flytta biljettkontrollapparaterna till mittendörren på cirka 60 stadsbussar i Örebro. Det berättar Fredrik Eliasson som är kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Fredrik Eliasson säger att det inte är klart när apparaterna kan flyttas från framdelen av bussen till mittendelen. Det krävs en del tekniskt arbete.

– Tidsplanen är inte klar, men det här är huvudscenariot vi jobbar med. Vi behöver se till att vi har resurser för att göra det här, säger han.

Coronaviruset i Örebro län

Länstrafiken planerar också att utöka biljettkontrollerna på bussarna, uppger Fredrik Eliasson.

– I takt med att det blir lättare att validera och köpa biljett så planerar vi att utöka kontrollverksamheten, säger han.

SVT Nyheter Örebro har tidigare berättat att Länstrafiken förlorar runt två miljoner kronor i veckan, efter att framdörrarna på bussarna i Örebro stängts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet