Mats Olson är vd på företaget i Åsbro som börjat tillverka skyddsutrustning till sjukvården. ”Just nu har vi 30 tillfälligt extraanställda härifrån orten”. Foto: Monika Bruhn/SVT

Plastfabrik i Åsbro ställer om för att hjälpa sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

I dessa coronatider är det många som vill hjälpa till på olika sätt. Både privatpersoner och företag. I Åsbro har plastföretaget Alfapac ställt om en del av sin produktion för att få fram en bristvara inom sjukvården. Nämligen långärmade skyddsförkläden.

Sedan två veckor tillbaka har Alfapac i Åsbro ändrat en del av sin produktion och börjat tillverka skyddsförkläden till sjukvården.

– Det krävdes en del tankemöda och kreativt tänkande. Men duktig personal löste det på väldigt kort tid, säger en stolt Mats Olson som är vd.

Coronaviruset i Örebro län

Idén kom från Mats Olsons fru och far som båda hört om bristerna av skyddsförkläden.

– Min far som även äger företaget tyckte att vi borde göra något och det ledde till att vi tog fram en prototyp och nu är vi igång. Vi börjar komma upp i en takt på 25 000 förkläden i veckan men det är alldeles för få. Vi hoppas kunna fördubbla antalet inom några veckor.

Universitetssjukhuset i Örebro är största kunden men man levererar även till kranskommuner som Askersund, Laxå, Hallsberg och Örebro. Och fler är intresserade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet