Maria Larsson, landshövding Örebro län. Foto: Anders Nord/SVT

Landshövdingen efter explosionen: ”Vill uttrycka min avsky”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen höll polisen tillsammans med landshövdingen en presskonferens på det område i Örebro där en nattklubb förstördes i en explosion under natten.

På plats vid brandområdet fanns bland annat Annika Laestadius, kommenderingschef för den särskilda händelse som polisen utreder, och Elisabeth Anestad, som är polisområdeschef i Örebro. 

– Vad vi vet i nuläget har vi inga skadade personer, vilket känns otroligt skönt. En bomb av det här slaget skulle kunna göra stor skada. Vi jobbar i tron att det här är i kriminella kretsar, vi ser ingen fara för allmänheten, säger Annika Laestadius.

Explosion i Örebro

Landshövdingen på plats

Landshövding Maria Larsson var också på plats på presskonferensen. Hon uttryckte ett starkt stöd för polismyndigheten, men uppmanade också vittnen som kan ha sett eller hört något att träda fram.

– Jag vill uttrycka min avsky att ett sprängdåd hände mitt inne i Örebro. Det är sorgligt och otroligt beklagligt. Jag vill uppmana alla som sett eller hört något att verkligen träda fram och vittna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Örebro

Mer i ämnet