Anders Sjöberg, presskommunikatör vid Polisen i Örebro. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Polisen öppnar för fler resurser – skottlossningen ses som särskild händelse

Uppdaterad
Publicerad

Dörrknackning, vittnesförhör och inre spaning. Polisen arbetar just nu för fullt med att utreda gårdagens skottlossning.

– Vi kallar det en särskild händelse för att kunna ta till personal från hela regionen. Vi har flera tunga utredningar samtidigt nu och det handlar om att prioritera, säger Anders Sjöberg, presskommunikatör på polisen.

Två män vårdas på USÖ, en allvarligt skadad och en livshotande, efter gårdagens skottlossning. Bakgrunden till brottet är oklar och männen sköts på olika platser.

– En person sköts utomhus och den andre i en trappuppgång eller utomhus, säger Anders Sjöberg. Vi har en person som är anhållen i sin frånvaro. Han är inte påträffad vad jag vet och vad kopplingen är mellan honom och bröderna är inte klart.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Oklart vad som hänt

Ingen av de skottskadade bröderna har hörts ännu och bilden av vad som hänt är fortfarande oklar enligt Anders Sjöberg. Polisen arbetar för fullt med utredningen, men resurserna tryter.

– Vi kallar det en särskild händelse för att kunna nyttja våra resurser bättre. Det blir en regional händelse och vi kan använda personal även från Värmland och Dalarna. Vi har flera tunga utredningar samtidigt nu, men vi får alltid försöka prioritera och se över vad som ska göras.

Allmänheten ska känna sig lugn

Personer i området har uttryckt oro efter skottlossningen och under eftermiddagen har ett trygghetsskapande möte hållits mellan aktörer i Markbacken i Tegelbruket som ligger i området. Men enligt Sjöberg ska man som boende i området kunna känna sig trygg.

– Jag tror inte att tredjeman eller allmänheten behöver känna rädsla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet