Chefen för polisområde Örebro Annika Laestadius och Wendla Thorstensson (C). Foto: Johannes Weckström/SVT

Polisen ska bli mer synlig i Lekeberg

Uppdaterad
Publicerad

För drygt ett år sedan lades polisstationen i Lekeberg ned. På måndagen öppnade de upp en reception i kommunhuset som kommer vara bemannad två timmar i veckan.

På måndagseftermiddagen var det invigning av polisens reception, som ligger i anslutning till kommunens. Framöver kommer polisen att finnas på plats en dag i veckan under två timmar.

– Man kan prata med dem om man har misstanke om brott, men kan också prata med dem allmänt om deras verksamhet eller om man är orolig över något, säger Wendla Thorstensson (C), som är kommunstyrelsens ordförande.

Statlig närvaro viktigt

Hon menar att kontinuerlig polisnärvaro varit saknad sedan polisstationen lade ner förra året, och hoppas att polisen nu kommer bli mer synlig i kommunen och även patrullera mer.

– Statlig närvaro är viktigt för kommunerna. Lekeberg är en väldigt trygg kommun där det sker relativt få brott, därför finns det alla möjligheter här att jobba förebyggande.

Under dagens invigning skrev kommunen och polisen också under deras medborgarlöfte för 2019/2020. Bland annat handlar det om ökad patrullering i Lanna badgruva, bekämpning av narkotika och trafikbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.