Foto: SVT

Polisen söker fler vittnesuppgifter efter misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer tvingades kasta sig undan när en bil i hög hastighet körde mot dem i Vedevåg på torsdagskvällen. En man sitter anhållen misstänkt för försök till mord och polisen söker nu fler vittnesuppgifter.

– Det är utredningen som behöver få in fler uppgifter för att ge oss möjlighet att lösa det här, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen region Bergslagen.

Det var i  torsdags som tre personer som precis klivit av bussen på Kvarnbackavägen i Vedevåg i Lindesbergs kommun runt 17.50-tiden uppfattade hur en bil i hög hastighet kör mot dem.

Personerna träffades av bilen, kastade sig över ett vägräcke och skadades lindrigt i samband med händelsen.

Polisen kunde senare gripa en misstänkt person, en man i 40-årsåldern, som nu sitter anhållen misstänkt för försök till mord.

Nu efterlyser de fler vittnesuppgifter från de som befann sig i området vid tillfället.

– Alla typer av iakttagelser är viktiga att få in och sedan är det vår sak att sålla informationen, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.