Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Både M och KD hänger ut L i sociala medier om att L röstade emot utökad skolskjuts i kommunen. I klippet motiverar Caroline Elfors (M) inlägget på sociala medier. Foto: SVT

Politisk konflikt djupnar i Lekeberg – styret anklagas för mobbning

Uppdaterad
Publicerad

I ett inlägg på sociala medier går M och KD i Lekeberg till hårt angrepp mot Liberalernas Diana Steen efter att hon röstat emot ett beslut om skolskjuts innan L lämnade styret. Nu riktar oppositionen skarp kritik mot styrets retorik som de anser är vuxenmobbning.

Det hela grundar sig i en omröstning i Barn- och ungdomsnämnden i början av september där Liberalernas Diana Steen fällde styrets förslag om att se över kommunens skolskjutsregler för att senare samma dag lämna majoriteten.

– Vi kan inte med gott samvete sitta kvar och driva igenom beslut efter beslut som går tvärt emot vad vi står för, sade Steen (L) till SVT då.

I klippet motiverar Caroline Elfors (M) inlägget på sociala medier som väckt starka reaktioner bland Lekebergarna.

Anklagelser om mobbning

Inlägget har väckt stor ilska i kommentarsfälten, både från opposition och medborgare som anklagar styret för att ägna sig åt vuxenmobbning.

– Man måste hålla skillnad på sak och person och det som har skett här tycker jag helt klart är vuxenmobbning, politisk mobbning, säger Berth Falk (S).

Bakom inlägget står bland annat kommunstyrelsens ordförande Caroline Elfors (M)

– Jag tycker det är tråkigt att fokuset flyttas från sakfrågan, vår avsikt var såklart inte att mobba någon utan visa för väljarna vem som tar vilket beslut, säger Caroline Elfors (M)

SVT har sökt Diana Steen (L) för en kommentar utan framgång.

I klippet: Kommunstyrelsens ordförande, Caroline Elfors (M) om att Liberalerna lämnade styret – och Diana Steen (L) om motiveringen till beslutet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liberalernas beslut att lämna styret i Lekeberg kom som en överraskning berättar kommunstyrelsens ordförande Caroline Elfors (M). Diana Steen (L) vill inte gå in i detalj gällande vilka sakfrågor de inte kommer överens om. Foto: SVT/Anton Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.