Arbetsterapeuten Sandra Haginge berättar om hur de har kunnat hjälpa de äldre under isoleringen. Foto: Malin Gotlin/SVT

Sandra har hjälpt till att bryta de äldres isolering: ”Vi insåg att vi kunde träffas ute”

Uppdaterad
Publicerad

I mars stängde dagvården i Örebro ner all sin verksamhet. Men snart stod det klart att coronapandemin inte var snabbt övergående och verksamheten behövde tänka nytt.

– Vi ville ju fortsätta hålla kontakt med våra deltagare och vi insåg att vi kunde komma till dem och träffas ute, säger Sandra Haginge, arbetsterapeut på Örebro kommun.

Sandra Haginge har gått ungefär 15 promenader i veckan med olika deltagare och också hjälpt till med handling och haft trygghetssamtal.

Coronaviruset i Örebro län

– Det har varit tufft för många och mycket oro. För oss har det varit att försöka bemöta oron på bästa sätt och bara finnas till, säger hon.

Starta klippet för att höra Sandra Haginge berätta mer om situationen under coronapandemin.

Dagvård med social inriktning:

Många kommuner erbjuder dagvård till äldre som har ett litet socialt umgänge eller sviktande hälsa. På dagvården träffas man i grupp och gör saker tillsammans, till exempel att laga mat, läsa, spela spel eller promenera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet