Foto: TT/ Polisen

Rättegången mot misstänkt bidragsfuskare startar

Uppdaterad
Publicerad

Idag, måndag, startar rättegången mot den man som misstänks ha lurat till sig över 15 miljoner kronor i assistansersättning. Mannen misstänks för grovt bidragsbrott och bevisningen består bland annat av filmer och bilder, både privata och från övervakningskameror i butik.

Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks ha simulerat en neurologisk sjukdom, och på så sätt lurat till sig pengar från Försäkringskassan. Det ska handla om belopp på totalt över 15 miljoner kronor.

Bland bevismaterialet finns filmer och bilder. SVT Nyheter har bland annat tagit del av ett klipp där mannen ses köpa ett större metallföremål.

Misstänkt grovt bidragsbrott i Örebro

– Det är en ramp för rullstolar. Den köper han dagen före att Försäkringskassan ska komma på ett föranmält hembesök, har åklagare Anders Persson, tidigare sagt till SVT Nyheter.

Rättegången väntas pågå i flera dagar, och beräknas avslutas i slutet av mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt grovt bidragsbrott i Örebro

Mer i ämnet