13 personer står åtalade för bland annat våldsamt upplopp i samband med oroligheterna vid en skola i Hallsberg den 6 mars. Foto: Anders Nord/SVT

Förhandling om upploppet i Hallsberg hålls bakom stängda dörrar

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen inleddes rättegången i Örebro tingsrätt mot de 13 personer som står åtalade efter upploppen i Hallsberg. Efter en timme fick åskådarna lämna rättssalen. Då togs beslut om att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar.

Samtliga ungdomar i rätten är misstänkta för inblandning i upploppet på Alléskolan i Hallsberg i mars i år. Runt 20 åskådare hade samlats vid Örebro tingsrätt för att sitta med i förhandlingarna.

Stängda dörrar

De tilltalade rymdes inte i en sal och fick därför sitta i två olika. Rättegången hann knappt starta innan advokat Andreas Hahn yrkade att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar, detta på grund av att flera av de tilltalade är under 18 år. Den yngsta av de åtalade är 16 år och den äldsta 27 år gammal.

LÄS MER: Detta har hänt – unika bilder från upploppet

27-åringen pekas ut som ledare för upploppet och han motsatte sig yrkandet om stängda dörrar.

Alla utom anhöriga fick lämna

En kvart senare kallades åskådarna, som tidigare fått lämna salen, in igen, då meddelades beslutet att dagens förhandling och de ytterligare fyra rättegångsdagarna ska hållas bakom stängda dörrar. Media och alla som inte är anhöriga fick lämna salen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

UPPLOPP I HALLSBERG

Mer i ämnet