Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vem är Johan Pehrson? I klippet får du veta mer om honom. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix/Leif R Jansson/Scanpix/ Stefan Jerrevång/TT

Riksdagskandidaten: Det här är Johan Pehrson (L)

Publicerad

Johan Pehrson är Liberalernas förstenamn på riksdagslistan från Örebro län. Han är 54 år, Depeche mode-fan och nybliven partiledare för Liberalerna.

När vi frågar Johan Pehrson om hans politiska meriter svarar han ”På väg att leda Sveriges liberala parti till nya höjder”. Men han har en lång politisk karriär bakom sig, bland annat som partiets rättspolitiska talesperson, gruppledare i riksdagen och vice partiordförande.

Han är bosatt i Örebro, har fyra barn, två bonusbarn och en särbo.

Valet 2022 Örebro län

2015 lämnade han politiken för att driva ett företag som investerar i andra bolag, bland annat inom säkerhetsbranchen. Vid valet 2018 gjorde han dock comeback och fick på nytt en plats i riksdagen.

Hör mer om Johan Pehrson i klippet, där du bland annat får veta vad han har för skelett i garderoben.

För Liberalerna är skolan en viktig fråga, så kanske är det föga förvånande att det även är partiledare Pehrsons hjärtefråga.

Hör vad han vill göra med skolan i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Pehrson berätta om sin hjärtefråga. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet