Karskoga kommun ställde sig tidigt positiva till en återetablering av artillerifunktioner i Kristinehamn och Villingsberg. Foto: SVT

Ring (M) om nya regementet: ”En fantastisk nyhet”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom det faktiska beslutet om att återöppna regementet i Kristinehamn, med Villingsberg som övningsområde. Enligt kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga, Tony Ring (M), är beslutet efterlängtat.

– Det är en fantastisk nyhet och vi har jobbat hårt för det väldigt länge. I den politiska världen ska man inte ropa hej för tidigt, men nu är beslutet klart, säger Tony Ring (M).

Välkomnar nya Karlskogabor

Han tror att beslutet kommer innebära flera hundra nya arbetstillfällen, och locka fler invånare till kommunen.

– Bostäder är alltid en utmaning. Vi har en bostadsbrist, men den jobbar vi målmedvetet med att lösa och vi ser bra möjligheter att göra det. Vi satsar mycket på attraktiva boenden i Karlskoga.

Viktigt för hela regionen

Placeringen av regementet i Kristinehamn och skjutfältet i Villingsberg ser han som viktigt inte bara för Karlskoga, utan för hela området.

– Vi har haft ett fruktsamt samarbete mellan kommunerna och regionerna. Det är en viktig faktor att vi drar åt samma håll och det är till nytta för vår totala storregion.

Betydande för Sveriges försvar

Vikten av regementet stannar dock inte vid regionens gränser. Enligt Ring är det en betydande placering även utifrån internationella mått mätt.

– Det här förstärker vår försvarsförmåga på ett radikalt sett. Dels utifrån det praktiska, men även placeringen på axeln mellan St Petersburg och Oslo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.