Robert Kayongo tillsammans med Lennart Bondeson (KD) och Murad Artin (V). Foto: Johannes Weckström/SVT

Utvisningen av Robert Kayongo skjuts upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Robert Kayongo, vars strid mot Migrationsverket uppmärksammats i media under hösten, skulle ha utvisats redan i november. Utvisningen blev förskjuten till januari, men eftersom nya uppgifter kommit fram får han nu stanna ytterligare ett par dagar.

I åtta år har Robert Kayongo bott i Sverige, utbildat sig, lärt sig svenska och jobbat. Under hösten blev det klart att han ska utvisas från Sverige, något som uppmärksammats av media och fått reaktioner från både politiker och kändisar.

Hans utvisning flyttades fram till januari, men datumet ville han och hans närstående inte gå ut med med anledning av de hot Robert mottagit från Uganda.

Utvisningen av Robert Kayongo

Ny asylansökan

Nu meddelar hans arbetsgivare och närstående, Leif Olander, att Robert mottagit nya hot från hemlandet. Med anledning av de nya uppgifterna har Robert gjort en ny asylansökan till Migrationsverket.

– På grund av att den ansökan är öppen får han stanna några dagar till i alla fall, säger Leif Olander.

Ska behandlas snabbt

Enligt honom ska ansökan snabbehandlas och de väntar svar inom kort.

– Just nu lever vi på hoppet, säger Leif Olander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Robert Kayongo

Mer i ämnet